Geplaatst door Rosa Kuijpers & opgeslagen onder Arbeidsmarkt, Ontwikkelingen uitzendbranche.

De mogelijkheid tot het nieuwe werken wordt steeds vaker benoemd door organisaties. Bij het nieuwe werken is het niet belangrijk dat uren op bepaalde tijden en op het vaste kantoor worden gemaakt, maar de output van een werknemer staat voorop. Deze werkwijze is effectief gebleken, maar sommige organisatie vragen nog af waarom.

Voordelen voor de werkgever

Wanneer het personeel flexibele uren kan werken op kantoor, kan het kantoor ook langer geopend zijn. Sommige medewerkers vinden het misschien prettig om al om 7 uur te starten en anderen werken juist liever tot later door. Op deze manier is een organisatie gedurende de hele dag bereikbaar voor klanten en kan service verleend worden. Daarnaast kan een organisatie met het nieuwe werken getalenteerd en goed personeel aantrekken. Veel sollicitanten vinden dit namelijk een belangrijke voorwaarde voordat zij gaan solliciteren bij een organisatie.

Voordelen voor de werknemer

De reden dat sollicitanten het belangrijk vinden of een organisatie het nieuwe werken aanbiedt, komt doordat zij meer vrijheid hebben. Vrijheid om bijvoorbeeld sociale activiteiten voor of na het werk te kunnen doen. Sommigen sporten graag ’s ochtends, maar niet al om 6:30 uur. Wanneer zij hun eigen tijd in kunnen delen, kunnen zij dit wel combineren. Daarnaast werken sommige medewerkers liever thuis wanneer zij een bijvoorbeeld een campagnetekst uit moeten typen. Daarnaast werkt het voor sommige medewerkers met een creatieve job beter om in een inspirerende omgeving te werken. Daarom wisselen zij liever van werkplek door de ene keer op kantoor te werken en de andere keer in een koffietentje op de hoek van de straat.

Hoe kunt u dit laten slagen?

Het is belangrijk om goede afspraken te maken voor de hele organisatie en één lijn te trekken voor alle werknemers. Bij sommige banen is het minder makkelijk om het nieuwe werken in te voeren. Wanneer bijvoorbeeld 24/7 de telefoon beantwoord moet worden, is het niet handig als medewerkers binnen komen lopen wanneer het voor hen het beste uitkomt. Als een organisatie besluit om het nieuwe werken toe te passen, moeten ook alle (online) systemen waarin gewerkt wordt door de organisatie overal beschikbaar zijn voor werknemers.

het nieuwe werken