Geplaatst door Jacinta Stuifbergen & opgeslagen onder Ontwikkelingen uitzendbranche.

Heeft u per direct personeel nodig en kost het teveel tijd om een sollicitatieproces op te zetten? Een oplossing is dan om samen te werken met een uitzendbureau. Dit brengt vele voordelen met zich mee en bespaart u ontzettend veel kostbare tijd en moeite. Een uitzendbureau neemt namelijk al het werk uit uw handen. Hoe werkt een uitzendbureau?

 

Hoe werkt een uitzendbureau?

 

Wat kost een uitzendbureau?

Vaak komen er bij het inhuren van uitzendkrachten andere kosten kijken dan wanneer u zelf iemand zou aannemen. De kosten worden gevormd door een omrekenfactor maal het bruto-uurloon van de uitzendkrachten. Het bruto-uurloon van de uitzendkracht mag u zelf bepalen. De hoogte van dat omrekenfactor kan liggen aan het bruto-uurloon, de vindbaarheid van de uitzendkrachten, de dienstverlening en de arbeidsvoorwaarden van de uitzendkrachten. Dus de kosten die u moet betalen aan een uitzendbureau kunnen per keer verschillen. Het omrekenfactor dekt verschillende kosten die het uitzendbureau maakt. Denk hierbij aan administratie, loonkosten en werving- en selectie.

 

Hoe is een uurtarief opgebouwd?

U kunt zelf het bruto-uurloon van de uitzendkracht bepalen. Dit bruto-uurloon gaat keer het omrekenfactor die het uitzendbureau hanteert. Het resultaat is het uurtarief wat u betaald. Dit tarief bestaat dus uit het bruto-uurloon van de uitzendkracht en uit de omrekenfactor. Het omrekenfactor kan verschillen per uitzendkracht. Verder bestaat dit tarief uit reserveringen zoals vakantiedagen, vakantiegeld en kort verzuim. Ook bestaat het tarief uit sociale lasten (premies en verzekeringen) en een marge voor het uitzendbureau.

 

Hoe werkt een uitzendbureau?  Hoe werkt een uitzendbureau?  Hoe werkt een uitzendbureau?

 

Bij wie is de medewerker in dienst?

In eerste instantie is de uitzendkracht in dienst van het uitzendbureau (op basis van een uitzendovereenkomst). Zij regelen ook de planning en het salaris van de uitzendkracht. Het uitzendbureau is dus de opdrachtgever van de medewerker en regelt verder alles. Het bedrijf wat het uitzendbureau inhuurt hoeft verder nergens naar om te kijken.

 

Kunt u de persoon ook overnemen?

Is de opdrachtgever tevreden met de uitzendkracht? Als de samenwerking tussen de uitzendkracht en de opdrachtgever goed verloopt, is er de mogelijkheid om de uitzendkracht over te nemen. Een opdrachtgever mag een uitzendkracht pas na 1040 uur (26 weken fulltime) overnemen. Tenzij dit bekend is bij het uitzendbureau en de opdrachtgever een overnamefee betaald. Doen ze dit niet? Dan krijgen ze een boete van het uitzendbureau.

Geïnteresseerd? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.